«Пандемияға дейін ЕАЭО деңгейінде азық-түлік өнімдерін таңбалау нормаларын жаңарту ұсынылған еді, алайда ол кезде мүше елдер өзгерістерді қолдамаған. Дүниежүзілік денсаулық сақтау ұйымының ұсынымдарына сәйкес, Қазақстанның Денсаулық сақтау министрлігі 2023 жылы «Азық-түлік өнімдерін таңбалаудағы түсті индикация» атты әдістемелік нұсқаулық әзірледі. Құжаттың мақсаты – тұтынушыларды өнім құрамындағы зиянды компоненттердің деңгейі туралы ашық және түсінікті ақпаратпен қамтамасыз ету», – дейді Жұманғарин.
Алдағы уақытта қант, тұз және май мөлшеріне қарай азық-түлік пен сусындарды санаттайтын ұлттық қоректік профиль бекітіледі. «Бұл жүйе халықтың дұрыс тамақтануын қолдауға және өндірушілердің жауапкершілігін арттыруға бағытталып отыр» деген Жұманғарин.





